Black Friday og Cyber monday

Er Black Friday og Cyber Monday det samme?

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Black Friday og Cyber Monday er to af de mest ventede shoppingdage i løbet af året. Det er de travleste shoppingdage, hvor detailhandlerne tilbyder store rabatter på en lang række varer. Disse dage har dog ikke altid været så populære. Faktisk er de først blevet almindeligt kendt i de seneste 10-15 år. Black Friday fik sin begyndelse i Philadelphia i begyndelsen af 1950’erne. Det var oprindeligt en dag, hvor kunderne kunne benytte sig af de store rabatter, som de lokale detailhandlere tilbød. Den spredte sig dog hurtigt til andre byer og blev et nationalt fænomen. Cyber Monday blev oprettet i 2005 som et modsvar, fra webshops og andre onlineforhandlere, så de kunne tilbyde deres egen version af Black Friday. Siden da har begge dage vokset sig til store og internationale fænomener, som millioner af mennesker på verdensplan, deltager i.

Hvad er Black Friday?

Black Friday var oprindeligt en dag, men er i dag en uge, hvor de forskellige butikker slår dørene op, med tilbud som gør at forbrugerne kan spare rigtigt mange penge og dermed få chancen for at købe, produkter som de for eksempel ikke havde råd til før, eller som de bare ikke var villige til at betale den fulde pris for. Der findes mange forskellige typer tilbud på Black Friday, hvor de mest almindelige er de store rabatter på enkelt produkter. Andre Black Friday tilbud er endnu vildere, men så er der til gengæld få produkter som man kan være heldig at købe. Det kan for eksempel være et køleskab. Butikken har kun 5 på lager og prisen gælder kun de 5, som er tilgængelig i butikken. Vil du læse mere om Black Friday tilbud, så klik her.

Hvad er Cyber Monday?

Kort fortalt, så er Cyber Monday, Black Friday, bare på internettet. Dagen opstod som et modsvar til Black Friday og som en mulighed for de forskellige onlineforhandlere på nettet, for også at lave store udsalg med vilde tilbud og rabatter. Cyber Monday er ikke lige så kendt som Black Friday, men flere og flere har fået deres øjne op for det og det er en dag, som vokser år for år. Grunden til at den har været lidt langsom om at komme op i går, kan skyldes, at mange af de fysiske butikker også kører Black Friday tilbud på deres hjemmesider og derved gør behovet for Cyber Monday mindre, da folk allerede har brugt deres penge på Black Friday.